2

Kamp: Ouders kinderopvang krijgen geschillencommissie

Minister Sociale Zaken: Ouders moeten meer invloed krijgen op kwaliteit kinderopvang

Minister Kamp (Sociale Zaken) wil dat ouders meer rechten krijgen om ondernemers van de kinderopvang aan te spreken op misstanden. Door een geschillencommissie in het leven te roepen die een bindende uitspraak kan doen hoopt hij ook dat er meer concurrentie komt op de markt van de kinderopvang.

Op Radio 1 zei Kamp dat hij op zich tevreden is over de kinderopvang, maar dat het nog beter kan. De wachtlijsten zijn nog te lang, de kosten te hoog en de kwaliteit onvoldoende. In dit laatste onderdeel wil hij ouders meer verantwoordelijkheid geven.

Een goed initiatief vindt Mariëlle Hompa, voorzitter van de branche-organisatie voor de kinderopvang. Ze is voor een integraal kwaliteitsbeleid en een geschillencommissie is volgens haar orgaan dat door ouders zeker aangrepen zal worden als ze er niet uitkomen met de ondernemer. Vooral omdat deze commissie een bindende uitspraak kan doen. Nu kan een ondernemer een uitspraak nog naast zich neerleggen.

Gjalt Jellesma van BOINK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang denkt echter niet dat het middel zal zijn om de concurrentiestrijd te bevorderen en wachtlijsten terug te dringen. Ouders kiezen volgens hem liever voor een oplossing die praktisch is, dan voor een andere opvang die bijvoorbeeld verder van huis is.

NOS: Meer invloed ouders op kinderopvang

cc-foto: Reinout van Rees

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (2)