Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp: Pensioenfondsen moeten onafhankelijk bestuur krijgen

  •  
31-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Kamp_persco_300_01.jpg
Pensioenfederatie steunt het plan van de Minister van Sociale Zaken
Minister Henk Kamp wil meer onafhankelijke bestuurders in het dagelijks bestuur van pensioenfondsen. De huidige bestuurders worden nu door werkgevers en vakbonden afgevaardigd. Ook wil Kamp het interne toezicht op de pensioenen versterken en de controle door onafhankelijke personen laten uitvoeren.
Kamp presenteerde vandaag zijn wetsvoorstel Versterking bestuur pensioenfondsen. Daarin heeft hij reacties van specialisten en belanghebbenden verwerkt. Voor de zomer maakte de minister al bekend meer deskundige fondsbesturen en beter intern toezicht te willen.
In eerste instantie wil hij meer onafhankelijke bestuurders in zowel sector- als bedrijfsfondsen. De fondsen kunnen er straks ook voor kiezen alleen externe deskundigen aan hun bestuur toe te voegen of hun bestuur alleen maar te laten bestaan uit onafhankelijke deskundigen. Dit dagelijkse bestuur wordt dan weer gecontroleerd door een belanghebbendorgaan die bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en gepensioneerden.
Gerard Riemen, directeur van de Pensioenfederatie zegt op Radio 1 dat hij het een goed voorstel vindt van Kamp. Hij benadrukt dat de verantwoordelijkheid bij werkgevers en werknemers ligt en dat het niet zo is dat zij straks minder te zeggen hebben over de pensioenen. 
Volkskrant: Kamp wil onafhankelijkheid in pensioenfondsen Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.