Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kamp: 'Personeel onderbetalen moet kunnen'

  •  
25-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Minister Henk Kamp versoepelt regels Arbeidsinspectie
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft besloten dat de Arbeidsinspectie voortaan alleen nog op zal treden bij controles wanneer ze concludeert dat werkgevers personeel minder betalen dan het minimumloon berekend naar een 40-urige werkweek. Werknemers met een 36 of 38-urige werkweek hebben doorgaans een hoger minimumloon en worden door de maatregel van Kamp nu benadeeld.
Werknemers met een minimumloon die een 36 of 38-urige werkweek hebben, hebben recht op een hoger uurloon dan wanneer ze een 40-urige werkweek zouden hebben gehad. Omdat handhaving van de wet minimumloon te ingewikkeld is hierdoor, heeft de Arbeidsinspectie een nieuwe handhavingsinstructie gekregen.
Vakcentrale FNV is het niet eens met de aanpak van Kamp. De minister zou hiermee accepteren dat personeel onder het minimum wordt betaald.
FNV:
Dat is niet wenselijk. We hebben niet voor niets een minimumloon.
PvdA-Tweede Kamerlid Hans Spekman noemt de maatregel van Kamp ‘vreselijk’. “De werknemer wordt hiermee vogelvrij verklaard”, aldus Spekman.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.