97

Kandidaat CDA-voorzitter Van der Tak: ‘Niet naar links!’

Update: Kritiek op uitspraken Hillen over leiderschap Verhagen … Burgemeester Westland wil af van sociaal gezicht

Sjaak van der Tak, oud-wethouder in de Rotterdamse Leefbaar-coalitie en thans burgemeester van Westland, stelt zich kandidaat als voorzitter van het CDA. Hij wil af van de sociale kant van de partij.


In een interview met Trouw zegt de vader van zes kinderen:

We hebben veel kiezers verloren die naar rechts zijn gegaan, ook naar de PVV. Dus dan moet je onze vroegere kiezers op de rechterflank gaan terughalen. Met een stevig verhaal over de rechtsstaat, over de problemen van criminaliteit en integratie. Op die terreinen is het CDA de laatste tijd niet duidelijk genoeg geweest. Je kunt nu wel naar links willen met het CDA, maar daar zijn onze kiezers niet heen gegaan”.

Zes kandidaten doen mee aan de race om het voorzitterschap. Naast Van der Tak zijn dat Ruth Peetoom, Martijn Vroom, Ton Roerig, Jan de Visser en Ronald Zoutendijk. De strijd wordt op 2 april beslist.

Update 6-3 10:57 NRC Handelsblad meldt dat kandidaat Zoutendijk verbolgen is over de uitspraken van partij-ideoloog en minister van Defensie Hans Hillen. Volgens Hillen behoort het leiderschap van het CDA aan Verhagen toe. Zoutendijk vindt dat onwenselijk:

“Een minister vertegenwoordigt het kabinetsbeleid. In mijn optiek moet de politiek leider van het CDA een onversneden CDA-geluid kunnen laten horen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (97)