11

Kandidaat socialisten wint verkiezing Frankrijk

Kandidaat Front National verslagen met 52% van de stemmen

De socialistische kandidaat Frederic Barbier heeft zijn tegenstrever van het Front National, Sophie Montel, bij tussentijdse verkiezingen in Doubs weten te verslaan. Die uitkomst is zo goed als zeker nu bijna alle stemmen zijn geteld.

In het aan Zwitserland grenzende departement Doubs werden vandaag tussentijdse parlementsverkiezingen gehouden omdat de socialist Pierre Moscovici benoemd werd tot EU-commissaris en zijn zetel moest opgeven. In de eerste ronde had de extreemrechtse kandidaat 32,6 procent van de stemmen gehaald, de socialistische kandidaat werd tweede met 28,9 procent. Derde werd de kandidaat van de rechtse UMP van Sarkozy.

De verkiezingen werden extra scherp in de gaten gehouden in verband met de komende presidentsverkiezingen en alom werd gespeculeerd in hoeverre de aanslagen op Charlie Hebdo het Front National de wind in de zeilen zou geven. Bij die presidentsverkiezingen zal de strijd vermoedelijk gaan tussen Hollande, Sarkozy en Le Pen. De overwinning in Doubs is dan ook een enorme opsteker voor president Francois Hollande.

Meer in L’Est Republicain

Geef een reactie

Laatste reacties (11)