20

Kandidaten voorzitterschap PvdA bekend

Groninger en Feijenoorder nemen het op tegen favoriet Spekman

Tweede Kamerlid Hans Spekman die de partij van zijn grachtengordel-imago wil ontdoen moet de strijd aangaan met Groningse afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt (64) en de dagelijks bestuurder van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord René Kronenberg (40).


Boekhoudt zegt op de site van de afdeling Groningen:

Ik vindt (sic) dat de partij weer meer zichtbaar moet zijn in de maatschappij, met name op het lokale vlak omdat daar de kern en ruggegraat van de vereniging ligt. Naar mijn mening moeten we meer aan permanente campagne doen, in de stad meer zichtbaar zijn en met name in de wijken.

Daarnaast moeten we de komende tijd nadrukkelijk gebruiken om nieuwe talenten te scouten en klaar te stomen voor functies in de partij en in de gemeenteraadsfractie. Verder moet het inhoudelijk debat weer in de afdeling plaatsvinden, en dit voordat er besluitvorming over plaats vindt in de kamer of de gemeenteraad. Verder wil ik mijn ervaring koppelen aan jong talent en enthouisiasme (sic) om zo te komen tot een actieve partij, die zorgt dat de stad weer van de PvdA wordt. 

Op de video René Kronenberg tijdens de verkiezingscampagne in 2010. Hij publiceerde ook een nadere toelichting op zijn kandidatuur.

Zondag sloot de termijn waarop kandidaten zich beschikbaar konden stellen. 21 december wordt bekend gemaakt wie er door de leden is gekozen.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)