Laatste update 20:41
45

Kantoorruimtegigant WeWork verbiedt vleesconsumptie binnen bedrijf

WeWork, een Amerikaanse wereldwijd opererende verhuurder van flexibele werkplekken en drie vestigingen in Amsterdam heeft, wil dat er binnen het bedrijf vanaf nu geen vlees meer geconsumeerd wordt. In een email aan alle zesduizend medewerkers legt mede-oprichter Miguel McKelvey uit dat tot de drastische stap wordt overgegaan uit milieuoverwegingen. “Nieuw onderzoek wijst uit dat het mijden van vlees een belangrijkste bijdragen is die een individu kan leveren om hun persoonlijke impact op het milieu terug te dringen. Zelfs meer dan overstappen op een hybride auto.” Het bedrijf schat in dat de maatregel tegen het jaar 2023 twee kiloton aan CO2 emissies bespaart en de levens van 15,5 miljoen dieren redt.

WeWork, een van de succesvolste Amerikaanse startups, richt zich net bedrijven als AirBnB op ‘sociale’ aspecten van de markt. Het bedrijf verhuurt niet alleen ruimtes maar organiseert ook evenementen waar huurders elkaar kunne ontmoeten. Het is de bedoeling dat de huurders mede met behulp van dat soort ontmoetingen een ‘community’ vormen. Daarom wordt er ook gratis koffie aangeboden, evenals bijvoorbeeld yogales. Mensen met medische of religieuze bezwaren tegen het vleesverbod wordt geadviseerd contact op te nemen met de leiding om te zien of er een oplossing gevonden kan worden.

Navraag door de redactie van The Guardian, die ook ruimte bij het bedrijf huurt, leert dat evenementen die door derden worden georganiseerd nog wel vlees mogen serveren. Alleen bijeenkomsten die door WeWork worden betaald zullen vanaf nu vleesloos zijn. Dat kan in de praktijk nog lastig worden omdat WeWork veel van de evenementen sponsort.

cc-foto: TedX Sao Paolo in de plaatselijke Braziliaanse vestiging van WeWork

Geef een reactie

Laatste reacties (45)