Laatste update 12 december 2018, 14:50
29

Karen Gerbrands (PVV) weg uit Tweede Kamer

Update woensdag 14.30 uur:
PVV-Tweede Kamerlid Karen Gerbrands is opgestapt omdat haar ze zich in de steek gelaten voelt door haar ‘politieke familie’ daarmee doelend op de Tweede Kamer-fractie van de PVV. Dat blijkt uit haar afscheidsbrief aan de Kamer die vandaag werd voorgelezen door Kamervoorzitter Khadija Arib. Gerbrands had een ‘warme deken van steun verwacht’ na de dood van haar collega en goede vriendin Willie Dille. “De kille waarheid is dat ik me nog nooit zo alleen heb gevoeld. Daardoor voel ik me niet meer thuis in deze fractie”, aldus Gerbrands in de brief.

Eerder:
PVV-Kamerlid Karen Gerbrands legt per direct haar functie neer, om onbekende redenen. Dat meldt het ANP. Gerbrands wordt opgevolgd door Emiel van Dijk die dit jaar ook al Gabriëlle Popken verving in de Tweede Kamer tijdens haar zwangerschapsverlof.

Gerbrands was woordvoerder zorg en sport voor de PVV en is daarnaast actief voor de partij in de gemeenteraad van Den Haag, waar ze wel aanblijft. In augustus pleegde de partijgenoot en goede vriendin van Gerbrands in de Haagse raad, Willie Dille, zelfmoord. In een Facebook-filmpje zei Dille ontvoerd en verkracht te zijn door een groep moslims, die haar politieke werk in de Haagse gemeenteraad wilden belemmeren. Van die beschuldiging is nooit aangifte gedaan, aldus de politie.

Woensdag zal Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib een afscheidsbrief van Gerbrands voorlezen, waarin ze mogelijk meer duidelijkheid zal verschaffen over de reden van haar vertrek.

Vandaag werd ook bekend dat GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil wegens ziekte afwezig is. Hij wordt na het kerstreces weer terugverwacht. Eerder dit jaar besloot Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, tijdelijk verlof te nemen van de Tweede Kamer. Verwacht wordt dat zij rond de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar weer terug zal zijn.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)