Laatste update 11:30
13

Kassa: namaak iPhone-kabels verkocht als echte, Bol.com stopt verkoop

Oplaadkabels voor de iPhone zijn een grote ergernis. Dit blijkt uit een enquête die Kassa heeft gehouden. De onmisbare en vaak prijzige snoertjes zijn snel kapot, of geven een foutmelding, maar hoe komt dit eigenlijk? Kassa ging op onderzoek uit.

Het BNNVARA-consumentenprogramma achterhaalde dat Bol.com verschillende telefoonladers verkoopt als ‘origineel Apple-product’, maar dat in werkelijkheid niet zijn. De officiële laders van Apple en die met een Apple-licentie zijn voorzien van een bepaalde chip, die ervoor zorgen dat het laden stopt zodra de telefoon vol is. De nep-laders hebben die chip niet, maar werden wel als Apple-product verkocht. Het gevolg van de nepkabels kan groot zijn: de kunnen de telefoon beschadigen en in zeer uitzonderlijke gevallen kan het zelfs leiden tot brand.

NOS:

Onderzoekers bekeken voor Kassa negen laders die via Bol.com werden verkocht: slechts twee daarvan hadden de specifieke chip. De andere zeven laders die werden aangeprezen als officieel kabeltje, bleken nep.

Naar aanleiding van de Kassa-uitzending heeft Bol.com besloten de kabels uit voorzorg direct van de site te halen en verder te onderzoeken. De kabels zouden niet door Bol.com zelf verkocht worden, maar door externe partijen die via de webwinkel van Bol hun producten kunnen verkopen.

Lees ook: Zo herken je namaak: iPhone-nepkabels en andere neppe Apple-accessoires

Geef een reactie

Laatste reacties (13)