Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kat doodgeschoten met luchtbuks in Amsterdam

  •  
30-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
694 keer bekeken
  •  
chip
Kater Chip werd dinsdagavond gewond op de deurmat van zijn baasje aangetroffen. Jan dacht eerst dat zijn huisdier was aangereden, maar bij de dierenarts bleek dat Chip was neergeschoten. In een telefoongesprek met AT5 zegt Jan:
Wie doet zoiets? Ik begrijp het niet. Mijn kinderen zijn ontroostbaar. De kat heeft altijd op de buik van mijn vrouw gelegen toen ze zwanger was. Daarna kroop hij altijd tegen mijn dochter aan, die inmiddels vijf jaar oud is. Wat moet je tegen haar zeggen?
De kogel die door de dierenarts op een röntgenfoto werd ontdekt is van het type dat wordt gebruikt voor een luchtbuks, een wapen dat met luchtdruk kleine kogeltjes kan afvoeren. Het is niet verboden om er een te hebben, mag je mag er alleen op eigen terrein mee schieten. Chip leek de gruweldaad in eerste instantie overleefd te hebben, maar overleed vrijdagavond alsnog aan zijn verwondingen. Jan:
Vandaag was hij voor het eerst weer aan het spinnen. Hij heeft twee operaties gehad en de kogel heeft zijn buik verwoest. De operaties hebben niet mogen baten. Ik probeer gewoon te begrijpen waarom dit is gebeurd. Dit is zinloos. Wie zou zoiets doen? Dat gevoel heb ik nu ook als ik in mijn buurt loop. Ik loop ineens enorm argwanend in mijn straat rond.
Afbeelding: screenshot video Jan Zwemmer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.