Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kathleen Ferrier na verkiezingen niet terug in Kamer

  •  
22-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
424 keer bekeken
  •  
ferrier300_01.jpg
CDA-Kamerlid zet een stap opzij 'om anderen de kans te geven'
CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier keert na de verkiezingen niet meer terug in de Teede Kamer. Dat maakte Ferrier maandagavond bekend in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink. Ferrier wil ruimte geven aan anderen om met ‘een nieuwe blik en een frisse wind zaken op te pakken’.
Ferrier was bij het aantreden van het kabinet samen met partijgenoot Ad Koppejanerg kritisch over de samenwerking met de PVV. Zo stemden de twee ‘dissidenten’ in oktober 2010 nog tegen samenwerking met Geert Wilders.
Vervolgens kwamen Ferrier en Koppejan weer in het nieuws als dissidenten in de situatie rondom de Angolese asielzoeker Mauro. De twee Kamerleden stonden recht tegenover de rest van de reactie en vonden dat Mauro in Nederland moest kunnen blijven. Uiteindelijk gingen ze toch akkoord met de oplossing; Mauro kreeg een studievisum.
Kathleen Ferrier heeft tien jaar in de Tweede Kamer gezeten. Ad Koppejan heeft al aangekondigd wel beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.
cc-foto: PietPlaat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.