Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Katholieke kerk houdt namen van honderden ontuchtplegers geheim

  •  
20-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12346468865_df30907fb0_z
De Katholieke kerk in de Amerikaanse staat Illinois heeft de namen van zo’n 500 ontuchtplegers onder de pet gehouden. Dit zegt openbaar aanklager Lisa Medigan. “Door beschuldigingen niet zorgvuldig te onderzoeken, heeft de Katholieke kerk gefaald in haar morele verplichting om slachtoffers, parochieleden en het grote publiek een compleet en accuraat beeld te geven van het seksueel ongewenste gedrag van priesters in Illinois,” zei ze in een verklaring.
Op dit moment zijn er al “geloofwaardige beschuldigingen” tegen 185 priesters die in de staat Illinois werkzaam zijn of waren. Dit staat los van de 500 waar Medigan over praat. De lokale kerk heeft die beschuldigingen nooit doorgegeven aan de autoriteiten of er zelfs maar iets mee gedaan, blijkt nu. Een van de redenen die de kerk opgeeft om niets te doen met de beschuldigingen is het feit dat veel misbruikers al zijn overleden of niet meer werkzaam zijn op de plek waar ze hun misdaden uitvoerden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.