Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kattenfilmpjes kijken onder werktijd doe je zo

  •  
16-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
filmpjes.jpg
Amerikaan besteedt baan uit aan chinees bedrijf en vult zijn dag naar believen in
Het verhaal van een Amerikaanse software-ontwikkelaar heeft online veel wenkbrauwen doen fronzen. Hij besloot, in het geheim, zijn werk te outsourcen naar China om tijd vrij te maken voor de belangrijke dingen des levens. Wat dan, vraag je je af? Wel, kattenfilmpjes kijken, natuurlijk!
Het bedrog kwam aan het licht toen het bedrijf ontdekte dat er geregeld iemand op het thuiswerksysteem inlogde vanuit Shenyang in China. Allereerst ging het bedrijf ervan uit dat het om malware ging, maar de provider, Verizon, besloot toch onderzoek te doen.
De Chinees maakte gebruik van de inloggegevens van de werknemer, die de fictieve naam Bob heeft gekregen. Verizon kreeg daarom toegang tot de computer van Bob en kon zo achterhalen dat hij een softwarebedrijf in China had ingehuurd om zijn programmeerwerk te doen.
Bob betaalde een vijfde van zijn salaris aan de Chinezen en hield zo tijd over voor andere zaken. Verizon maakte een reconstructie:
09.00 – Surfen op Reddit en kattenfilmpjes kijken 11.30 – Lunch 13.00 – Ebay 14.00 – Facebook updates en Linkedin 16.30 – Mailupdate over de dag aan management 17.00 – Naar huis
Bob had naast deze baan nog tijd om andere banen aan te nemen en deze ook te outsourcen. Hierdoor heeft hij honderdduizenden dollars winst kunnen maken, aldus Verizon.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.