2

&… Kazachstan bedankt Borat

Kazachstan ziet toerisme flink stijgen sinds Borat-film ... App helpt je te kiezen in de supermarkt ... En moet het schaap onder de guillotine of niet? U mag kiezen ... en meer ander nieuws van vandaag

De film ‘Borat’ moest verboden worden als het aan de Kazachse regering lag. Of op z’n minst gecensureerd. Het was schadelijk voor het land en zat vol met leugens. Maar het kan verkeren. Want dat was in 2006. Nu wordt Sacha Baron Cohen, de man achter de film en het typetje, hartelijk bedankt door de minister van Buitenlandse Zaken van Kazachstan. Want wat blijkt? Het toerisme naar de voormalige Sovjet-staat is de afgelopen jaren vertienvoudigd.


Borat reageerde eerder al op de kritiek uit Kazachstan in dit filmpje

  

Hak fijne worteltjes, Bonduelle jonge wortelen, Euroshopper Carrots of toch Puur&Eerlijk worteltjes? Keuzestress in de supermarkt. Want wat is nu gezonder? (het blijken de Euroshopper worteltjes te zijn). De BoodschApp geeft het antwoord. Met de smartphone kan de streepjescode van een product worden gescand en direct volgt een cijfer. Gebaseerd op bijvoorbeeld de hoeveelheid vet en zout wordt beoordeeld hoe gezond een product is.

De levensmiddelenindustrie reageert terughoudend: ‘zo lang we niet weten welke formule er wordt gebruikt, kunnen we er geen oordeel over geven en staan we er niet achter’.

De app is inmiddels tachtigduizend keer gedownload. De meest gehoorde kritiek van gebruikers is dat er slechts vierduizend producten in de database staan. Maar daar wordt aan gewerkt volgens de makers. Eind van het jaar moet dat aantal minimaal zijn verdubbeld.

Kiest u maar: guillotine of blijven leven?

Moet het schaap onder de guillotine of mag het blijven leven? Dat is de centrale vraag op deze site van twee Duitse kunstenaars. Nog 23 dagen hebben bezoekers om hun oordeel te vellen en volgens het duo wordt dan het vonnis echt geveld.

Dierenrechtenorganisaties houden de actie in de gaten en zullen zeker ingrijpen als ze echt tot actie over gaan. Ook de politie is al gewaarschuwd want ook in Duitsland is het strafbaar om een dier zonder reden te doden.

Overigens is er vooralsnog geen reden tot zorg. Zestig procent van de bezoekers van de site vindt dat het schaap mag blijven leven.

En tot slot toch nog iets over de ‘gewone’ verkiezingen. Want LuckyTV maakte dit affiche alvast. Wie kiest u?

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)