Laatste update 16:53
5

Kee en Van Jole over de toeslagenaffaire en het wachtgeld van Dijkhoff

De situatie rondom de kinderopvangtoeslagaffaire is gierend uit de hand gelopen. De Tweede Kamer debatteert woensdag over de problemen bij de Belastingdienst met staatssecretaris van Financiën Menno Snel. Politiek redacteur Peter Kee en Francisco van Jole kijken mee.

Omdat de gemoederen op de publieke tribune af en toe hoog oplopen, debatteren de meeste Kamerleden ingetogen, constateert Kee. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt haalde al snel de angel uit het debat door te verklaren dat Snel van hem niet hoeft te vertrekken. Van Jole wijst op de pikante rol van het CDA dat in de persoon van Omtzigt de slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp is geschoten, maar ook aan de wieg stond van het toeslagensysteem. “Het CDA wilde een toeslagensysteem, waardoor mensen konden zien hoe duur de verzorgingsstaat is.”

Ook Klaas Dijkhoff komt nog even aan bod. Is hij door alle rumoer rond zijn wachtgeld en reiskostenvergoeding nu kroonprins-af bij de VVD? “Ik schrijf nooit mensen definitief af, maar ik zou wel voorzichtig gaan kijken of Edith Schippers nog beschikbaar is”, aldus Kee.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)