Laatste update 18:34
96

Kee & Van Jole clashen hard over VVD en media

De aflevering van Kee & Van Jole leek deze week even te ontsporen toen de commentatoren het onthullende boek van Ybeltje Berckmoes bespraken. Van Jole stelt dat het boek een tekort van de parlementaire pers aantoont. Voortdurend wordt immers een beeld geschetst van de VVD als een gezellige partij waar conflicten niet aan de orde zijn. Het boek ‘Voorlichting loopt met u mee tot aan het ravijn – mijn ontluisterende jaren in de VVD-fractie’ geeft een heel ander beeld, de partij is een keihard geleide organisatie waar geen ruimte is voor afwijkende opvattingen en waar de pr-afdeling de scepter zwaait. Waarom werd dat nooit eerder onthuld?

Van Jole constateert dat de parlementaire pers, waaronder Kee, graag rondhangt bij de zogeheten patatbalie in het parlementsgebouw waar Kamerleden en spindoctors hen aanschieten: “Bij een patabalie krijg je hapklare brokken geserveerd.” Hij raakt kennelijk een gevoelige snaar want Kee, parlementair redacteur bij Pauw waar Berckmoes deze week te gast was, schiet opvallend uit z’n slof en zet een ad hominem in: “Noem jij jezelf journalist? Op Joop staan alleen maar meningen. Wanneer had jij voor het laatst een scoop?”

Kee steekt het verhaal af dat het bij andere partijen er ook zo aan toegaat als bij de VVD. “Ik krijg net de drukproef van een boek van Roelof van Laar, oud-Kamerlid voor de PvdA. Ook hij beschrijft zijn ervaringen.”

Echt gezellig werd het niet meer in de studio. Het leek warempel de VVD wel.

Kee & Van Jole is ook te beluisteren als podcast. Neem een abonnement via iTunes.

Geef een reactie

Laatste reacties (96)