Laatste update 18:19
20

Kee & van Jole: ’De filibuster van 50PLUS en de PVV is kiezersbedrog’

Dinsdagavond ging Het Grote Filibuster-debat in de Tweede Kamer van start over de afschaffing van wet-Hillen. 50PLUS en de PVV hadden beiden zoveel spreektijd aangevraagd dat ze úren aan het woord zouden zijn, om de afschaffing van de wet te frustreren. In het BNNVARA-programma De Nieuws BV concludeert Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl dat de filibuster een soort kiezersbedrog is. 50PLUS wilde 15 uur volpraten, de PVV maar liefst 20, maar ze haalden nog niet de helft. De partijen kregen volop media-aandacht vanwege het initiatief en daar waren ze vermoedelijk ook op uit. “Wij zijn besodemieterd, de kiezer is besodemieterd”, aldus Van Jole. Over de PVV: “Zodra het niet over de islam gaat kunnen ze nog geen twee uur vullen.”

Kee voegt er nog scherp aan toe dat de filibuster juist werd ingezet om wat 50PLUS en de PVV zelf kiezersbedrog noemen: de afschaffing van de wet-Hillen die huiseigenaren belastingvoordeel geeft is wrang. Talloze huiseigenaren losten juist vanwege de invoering van die wet vroegtijdig hun hypotheek in om te kunnen profiteren van dat belastingvoordeel. Zij worden straks door de afschaffing in hun portemonnee gepakt.

In de rest van de uitzending spreken Kee & van Jole over de meetup van GroenLinks in Rotterdam en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (20)