Laatste update 17:16
1

Kee & Van Jole: Hoe een D66’er het cadeau voor Schippers bij elkaar sprokkelde

Twee zaken bespreken Peter Kee en Francisco van Jole deze week aan tafel bij Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers in De Nieuws BV. Allereerst gaat het over de formatie. Peter Kee ziet dat Lodewijk Asscher zich steeds meer de rol van oppositieleider tracht aan te meten. Hij acht de kans groot dat GroenLinks toch gaat regeren.

Een minderheidskabinet is volgens Van Jole een kamikaze-coalitie, de deelnemers hebben dan wel de lasten van het regeren maar zullen amper hun eigen programmapunten kunnen doorvoeren.

Ook de ontluikende affaire Kamp komt ter sprake. De VVD’er heeft van de leverancier van het wagenpark van de Rijksoverheid een navigatie-cd cadeau gekregen. Ambtenaren zijn vanwege een vergelijkbare gift op staande voet ontslagen, Kamp werd zelfs niet eens onderzocht. Kee stelt dat Kamp van onbesproken gedrag is. Van Jole citeert uit de integriteitscode van de VVD en constateert dat het gedrag van Kamp daarmee toch wel in strijd lijkt.

Tot slot vertelt Kee hoe D66-Kamerlid Wouter Koolmees in de Tweede Kamer min of meer met de pet rondging om een cadeau te kunnen geven aan Edith Schippers die de afgelopen weken tevergeefs trachtte Nederland een nieuwe regering te bezorgen.

Geef een reactie

Laatste reactie