Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kee & Van Jole: Het mikadokabinet van Rutte

  •  
25-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Peter Kee sloop dinsdag in Den Haag de Grote Kerk binnen waar een min of meer besloten afscheidsbijeenkomst voor de vertrekkende ministers Plasterk en Blok werd gehouden. Daar liep hij ook Wouter Koolmees tegen het lijf op zijn laatste dag als Kamerlid. “Het was de laatste keer dat ik gewoon met hem kon praten, zonder entourage.” Kee informeerde naar de ambities van de nieuwe minister van Sociale Zaken. Het polderakkoord weer rond krijgen, luidde het antwoord.
Van Jole constateert dat er sprake is van een mikadokabinet omdat de gevoeligheden zo complex zijn dat ieder conflict gevolgen kan hebben op andere terreinen. Of hij vindt dat het kabinet een hoge amusementswaarde heeft? “Ik ben niet zo van de popcorn er bij pakken. Het gaat om serieuze zaken met gevolgen voor ons allen.” Wel kent het kabinet een nieuw verschijnsel, de entresolministers die tussen staatssecretaris en minister in hangen, zoals de minister voor Veiligheid.
Beluister Kee & Van Jole als podcast of abonneer je via de RSS-feed :
Of luister via iTunes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.