Laatste update 17:03
25

Kee & Van Jole: Zwak optreden Hennis, maar ze mag vast terugkomen

Kee & Van Jole spreken deze week bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 over het aftreden van minister van Defensie Jeanine Hennis. Ze kreeg in de media veel lof op haar laatste optreden in de Kamer maar volgens parlementair journalist Peter Kee valt daar wel wat op af te dingen. Ze gaf immers geen antwoord op de belangrijke vragen. Hij laat een fragment horen waarin Hennis aan de tand wordt gevoeld en waarin ze onbedoeld erkent dat ze pas in actie kwam voor de veiligheid van militairen toen er ophef ontstond.

Van Jole constateert dat het al de vijfde keer is dat een VVD-bewindspersoon opstapt in een kabinet dat tien VVD-bewindspersonen telt. Dat Hennis vanuit het Europees parlement naar de Kamer werd gehaald omdat ze na een glansrijk optreden daar goed lag bij de liberale kiezers. En vervolgens gedwongen werd om de homo-vijandinge opvattingen van de SGP te ondersteunen. Loyaliteit en imago, dat is waar het bij Rutte om gaat, concludeert hij.

Hennis zal vermoedelijk terugkeren in een volgend kabinet, voorspellen de twee commentatoren.

Ze zijn het wel oneens over de rol van Asscher. Volgens Kee komt het de PvdA-leider duur te staan dat hij als vicepremier Hennis heeft laten vallen, volgens Van Jole is de PvdA nog nooit door de kiezer beloond voor betrouwbaarheid als het gaat om samenwerken met de VVD.

Abonneer je via iTunes of beluister de podcast hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)