Laatste update 16:16
12

Kee & Van Jole: De SP en Europa

Kee & Van Jole kruisen deze week de degens over de SP en Europa. Parlementair journalist Peter Kee stelt dat de SP zelfonderzoek aan het doen is na de teleurstellende jongste verkiezingsuitslag. Van Jole merkt op dat de partij onder leiding van Lilian Marijnissen niet in staat is de bal in het open doel te krijgen. Op het gebied van Europa bijvoorbeeld nemen steeds meer partijen de kritiek van de SP over dat de EU teveel geleid wordt door neoliberale ideeën over. Toch weet de partij niet van haar gelijk te profiteren.

Daarna praat het duo over het debat tussen de Europese spitzenkandidaten in Maastricht. Kee vond het helemaal niks. Een saaie bedoening waar niemand elkaar in de rede viel. Van Jole vindt die kritiek te oppervlakkig. Hij zag een debat tussen vijf politici die allemaal niet in hun moedertaal debatteerden over onderwerpen waar de gemiddelde kiezer weinig van weet. Als je het zo bekijkt was het best een goed debat, vindt hij.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)