28

Kee & Van Jole over de escape van Bijleveld en de farce van DENK

Het politieke commentaarduo Kee & Van Jole blikt terug op het debat rond de ruim 70 verzwegen burgerdoden in de Irakese stad Hawiji in 2015. Minister van Defensie Ank Bijleveldt kroop daarbij door het oog van de naald. Ze wist haar positie slechts veilig te stellen met steun van de SGP en het uit de VVD-fractie gezette Kamerlid Van Haga. “Dat de hele oppositie een motie van wantrouwen tegen je steunt, betekent wel wat,” aldus Peter Kee.

Verder viel Kamerlid Oztürk op in het debat omdat hij steeds extreme kwalificaties gebruikte, tot ergernis van anderen. Terwijl het debat in de Kamer er hard aan toe ging zat DENK-Kamerlid Azarkan aan tafel bij Pauw te discussiëren met het Rotterdamse Leefbaar-gemeenteraadslid Hoogwerf over haar wens om de politie etnische registratie te laten toepassen. “Dan neem je dus je werk als parlementariër niet serieus,” stelt Francisco van Jole.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)