Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kee & Van Jole over Halbe Zijlstra en de publieke omroep

  •  
04-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole
Binnenhof-insider Peter Kee prees Halbe Zijlstra onlangs nog als een bekwame kandidaat voor een functie bij de Wereldbank maar nu heeft het voormalige VVD-kopstuk toch bedankt voor de eer. Kee, die kort voor de uitzending nog contact had met Zijlstra, zet de situatie uiteen. Van Jole kan het niet laten daar om te grinniken waarop een geïrriteerde Kee wil weten of zijn mede-commentator wel weet wat de kritiek op Zijlstra precies was. Weet de Joop-eindredacteur dat?
Daarna gaat het over de bezuinigingen op de publieke omroep. Kee beschrijft dat Den Haag zich ergert aan het politieke spel van de NPO die nu hard ingrijpt bij programma’s waar de politici en hun kiezers graag naar kijken, zoals Tegenlicht, Zembla en de religieuze uitzendingen van de EO. Vooral dat laatste steekt bij minister Slob (ChristenUnie). Van Jole zegt dat Den Haag die aanpak zelf verordonneerd heeft omdat de omroepen eerder vooral geld bespaarden op logistiek en organisatie. Bij het uitvaardigen van de wraakbezuinigingen door Rutte I, die nu nog steeds doorwerken, verklaarde de verantwoordelijk bewindspersoon immers dat het bezuinigen net zo lang zou doorgaan tot het merkbaar was op de buis. Die bewindspersoon was… Halbe Zijlstra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.