5

Kee & Van Jole over het pensioenakkoord en de vraag of Rutte begint te verslijten

Het duo Kee & Van Jole, door sommigen bestempeld tot de Geer & Goor van Radio 1, schuift aan bij Willemijn Veenhoven van De Nieuws BV om hun licht te laten schijnen over het pensioenakkoord en de vermeende slijtage van Rutte.

Peter Kee, de diep doorgevoerde parlementair redacteur voor onder meer Pauw, vertelt hoe opgelucht minister Koolmees (D66) is dat er na 10 jaar eindelijk een akkoord is bereid. Van Jole voorziet nog de kans dat bij de ledenstemming die de FNV nu gaat houden het referendum-effect optreedt, namelijk dat het Nee-kamp gemotiveerder is om te stemmen.

Daarna praten de twee op aangeven van Kee over de sleetsheid die de Binnenhof-watcher meent op te merken bij Rutte. Aanleiding daarvoor is de manier waarop de premier door het stof ging om zich te verontschuldigen tegenover de slachtoffers van de Groningse gaswinningramp. Van Jole merkt op dat de premier het voor doet komen alsof hij overvallen is door de gevolgen en vraagt zich af hoe verontrustend dat is omdat de problemen reeds lang geleden voorspeld werden.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)