18

Kee & Van Jole over het spektakel van Wilders en de veestapel van D66

Kee & Van Jole, het politieke commentaarduo buigen zich over het Wildersproces en de positie van D66 in de coalitie. Parlementair journalist Peter Kee gaat omstandig in op de achtergrond van het gedoe rond het proces Wilders. Als de politicus als gevolg van het Haagse gerommel vrijuit gaat dan kan dat enorme politieke gevolgen hebben, mogelijk zelfs het aftreden van minister van Justitie Grapperhaus. “Die is immers ook verantwoordelijk voor het beleid van zijn voorgangers.” Francisco van Jole stelt dat Wilders er een trial by media van probeert te maken omdat hij meer profiteert van de emoties die daar bij los komen. Daarnaast tracht hij vrijspraak op basis van vormfouten los te krijgen, aldus de Joop-eindredacteur.

Daarna gaat het om de positie van D66 binnen de coalitie. Kee vertelt hoe CU-leider Gert-Jan Segers zich ergert aan de voorstellen die D66 vrijwel wekelijks lanceert. Van Jole wijst er op dat die vooral op de publiciteit gericht zijn. “Al je begint over het halveren van de veestapel dan weet je dat er gemekker, geblaat en boe-geroep volgt.” De manier waarop D66 het aanpakt leidt er echter toe dat de voorstellen zelf geen kans maken. “Het is profileren in plaats van realiseren.”

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)