Laatste update 21:33
8

Kee & Van Jole over Mei Li Vos, Baudet en Zwitserland

Politiek commentatoren Peter Kee (Pauw) en Francisco van Jole (Joop) bespreken de nieuwe politieke situatie in Den Haag. De regeringscoalitie komt naar het zich laat aanzien in de Eerste Kamer zeven zetels tekort. Kee beschrijft hoe hij denkt dat GroenLinks en PvdA gaan opereren. Hij ziet Klaver de harde eisen stellen en Asscher de rol van Pechtold op zich nemen.

Van Jole constateert dat de Tweede Kamer niet over de Eerste Kamer gaat en dat lijsttrekker Mei Li Vos nu juist op die belofte is gekozen. Kee ziet dat natuurlijk weer heel anders.

Daarna gaat het over de naderende Europese verkiezingen. Volgen Kee hebben de Europese socialisten met Frans Timmermans een topkandidaat. Van Jole haalt een reageerder op Joop (correctie: op Facebook) aan die voorspelt dat de campagne kort wordt en Baudet met veel kabaal in de laatste week de toon zet. Ook daarom is het van belang naar de Zwitserse lessen te kijken.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)