2

Kee & Van Jole over Otten, Dijkhoff en andere tweede mannen

Henk Otten en Klaas Dijkhoff, beiden tweede man binnen hun partij, beheersten tijdens de Paasdagen het nieuws. Otten uitte kritiek op Baudet en Dijkhoff wil de VVD herbronnen of iets dergelijks. Wat betekent dat? Kee achtervolgde Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet door de Haagse wandelgangen om hem tenslotte eens diep in de ogen te kunnen kijken. En daar in de diepte van zijn pupillen zag hij dat het onbezorgde weglachen van Ottens kritiek gespeeld was. Baudet maakt zich wel degelijk zorgen, meent Kee.

Van Jole ziet dat totaal anders. Volgens hem is de partij er dankzij de woorden van Otten in geslaagd het hele weekend het nieuws te beheersen en daar gaat het om. “Het is niet waarschijnlijk dat Otten nu pas ontdekt wat voor vlees hij in de kuip heeft met Baudet.”

Daarna praten ze over Dijkhoff en de rol van ‘tweede mannen’. Van Jole weet nog een paar voorbeelden: Pia Dijkstra bij D66 en Esther Ouwehand bij de Partij voor de Dieren.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)