Laatste update 19:20
6

Kee & Van Jole over Wopke, Baudet en de Designated Survivor

Kee & Van Jole zijn terug van reces en het is meteen weer raak. Het eerste onderwerp dat de politiek commentatoren in hun wekelijkse rubriek bij De Nieuws BV behandelen, is de ambitie van Wopke. Wil deze in het oog springende CDA-minister echt de nieuwe leider van zijn partij worden? Binnenhof-insider Peter Kee schetst hoe de minister van Financiën zich laat omringen door een clubje vertrouwelingen dat eerder voor Balkenende werkte. Bij Van Jole gaat daarop ineens een lampje branden. Balkenende, dat verklaart waarom de HJ Schoo-lezing die Wopke deze week hield zo’n rammelend verhaal was. “Ik moest huilen toen ik het las,” aldus Van Jole. Kee daarentegen schat de kansen van Wopke hoog in.

Daarna is het de beurt aan Baudet en de puinhoop die hij van zijn partij maakt. Kee vraagt zich af of de partijleider nog weet te herrijzen en of hij wel zonder Otten kan. “Wie moet hem straks in de hand houden? Paul Cliteur is toch meer een filosoof.”

Vervolgens praten ze nog even over de Designated Survivor die nu ook in Den Haag is ingevoerd. Volgens Kee is het een verstandige zet, Van Jole houdt een rant over hoe dit soort maatregelen mensen nodeloos bang maakt en we steeds meer op de Verenigde Staten gaan lijken met eerst die vlag in het parlement en nu dit.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)