Laatste update 16:11
33

Kee & Van Jole: Rutte daagt Baudet uit

VVD-leider Mark Rutte daagt Thierry Baudet uit tot een debat. Binnenhof-insider Peter Kee ontwaart een groot risico voor de premier. “Rutte kan die confrontatie ook verliezen en dat zou zijn verdere functioneren kunnen beschadigen”. Van Jole constateert – onder hevig protest van Kee – dat er sprake is van een strategiewijziging. Tot voor kort trachtte Rutte de populisten te bestrijden door een light versie van hun verhaal te presenteren. Dat leidde er toe dat het hele debat naar rechts opschoof. Nu kiest Rutte meer positie voor het midden. “Als dat slaagt dan wordt duidelijk dat hij negen jaar lang de verkeerde strategie heeft gevolgd.”

Daarna gaat Kee uitgebreid in op de ommezwaai van GroenLinks ten aanzien van het leenstelsel. Volgens hem heeft Kamerlid Zihni Özdil die koerswijzing veel te vroeg naar buiten gebracht, tegen de zin van partijleider Jesse Klaver in. Özdil zou daarvoor op z’n kop hebben gehad. Van Jole constateert dat het vooral goed is dat een partij een plan intrekt als duidelijk wordt dat het niet werkt.

De confrontatie tussen de twee leverde weer lof en irritatie op.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)