Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kees Tulleken berispt

  •  
18-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
tulleken.jpg
Arts heeft beroepsgeheim geschonden ... Tulleken mag wel zijn titel houden 
Neurochirurg Kees Tulleken is dinsdag berispt door het regionaal Tuchtcollege in Amsterdam omdat hij zijn geheimhoudingsplicht heeft geschonden toen hij informatie over de gezondheidstoestand van prins Friso naar buiten bracht.
Tulleken raakt zijn artsentitel niet kwijt, liet het Tuchtcollege dinsdagmiddag weten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg had een klacht ingediend over Tulleken’s uitlatingen. Alleen als Mabel Wisse Smit, de vrouw van prins Friso, toestemming had gegeven had Tulleken mogen spreken.
Kees Tulleken kwam vorig jaar in opspraak toen hij na het ski-ongeluk van prins Friso informatie gaf aan zijn vrouw Jannetje Koelewijn die toen bij NRC Handelsblad werkte. Met die informatie schreef zij een stuk over de toestand van Friso. Volgens de aanklacht had Tulleken zijn beroepsgeheim geschonden.
NRC bood na publicatie excuses aan de lezers over het artikel dat niet geplaatst had mogen worden. Jannetje Koelewijn stapte later op bij de krant.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.