10

Keklik Yücel over het Turkse referendum en waarom ze tegen is

Het voormalig Kamerlid van de PvdA Keklik Yücel legt in de studio van TV Oost uit dat ze als sociaal-democraat niet anders kan dan het voorstel om de macht van de Turkse president afwijzen. Woensdag wordt er over het referendum gestemd. Ze waarschuwt er voor dat Erdogan met de door hem gewenste machtsuitbreiding het land richting dictatuur doet opschuiven.

Ze stoort zich aan jonge Turks-Nederlandse activisten die de straat op gaan tegen vrijheid in Turkije terwijl ze hier elke dag van vrijheid genieten. “Er wordt heel erg met vijandbeelden gewerkt. Als je niet voor bent dan ben je een vijand en word je geïntimideerd. Andersdenkenden moeten zich daar tegen blijven uitspreken.”

Zelf stemt de politica uit Deventer overigens niet. “Ik woon in Nederland en ben hier politiek gevormd. Ik heb wel heel duidelijk opvattingen over dingen in andere delen van de wereld, waaronder ook Turkije.” Ze heeft er begrip voor dat mensen hier bang zijn voor de polarisatie, politieke acties en protesten rond het referendum. Maar ook:  “Ik denk aan al die mensen die gaan solliciteren en naar aanleiding van deze fanatici met vooroordelen geconfronteerd worden.”

Geef een reactie

Laatste reacties (10)