70

Keniaanse moslims vormen menselijk schild rond christenen

Buspassagiers weigeren zich te laten scheiden bij aanval door Al-Shabaab: 'Vermoord ons allemaal of laat ons met rust'

Bij een overval op een bus door terroristen in Kenia hebben moslims hun christelijke reisgenoten beschermd. De terroristen waren van plan de moslims en christenen van elkaar te scheiden, om vervolgens de christenen te doden. Daar wilden de moslims echter niets van weten: ‘Vermoord ons allemaal, of laat ons met rust’.

Het aan Al-Qaida gelieerde Al-Shabaab viel de bus aan, even buiten het noordoostelijk gelegen El Wak, vlakbij de grens met Somalië. Bij de aanvallen gaat Al-Shabaab vaak op deze manier te werk: de moslims worden gescheiden van de christenen, waarna de christenen worden vermoord. In april van dit jaar werden op die manier bij een aanslag op de Garissa Universiteit 148 christenen geëxecuteerd. 

Bij El Wak vormden de moslims aan boord van de bus een menselijk schild rondom hun christelijke medepassagiers, zo vertelt een van de passagiers aan persbureau Reuters. ‘We vormden één blok. De terroristen dreigden ons dood te schieten, maar we bleven weigeren om weg te gaan en de christenen achter te laten. Uiteindelijk gaven ze op en gingen ze weg, met de waarschuwing dat ze terugkomen’. 

Een medewerker van het busbedrijf laat aan de BBC weten dat het verhaal klopt. Wel zijn er bij de aanval twee mensen om het leven gekomen. Zij werden doodgeschoten terwijl zij weg probeerden te komen. 

Al-Shabaab voert een harde strijd in Kenia sinds strijdkrachten Somalië binnentrokken om daar de miilitanten te verjagen. 

Bron: BBC

Geef een reactie

Laatste reacties (70)