Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kenniscentrum Rutgers start actieweek tegen seksueel geweld

  •  
01-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14193819803_a72b39de6b_z
Deze maand is het een jaar geleden dat de hashtag #metoo viraal ging. Het betekende het startsein voor talloze verhalen over seksueel ongewenst gedrag. De Amerikaanse komiek Bill Cosby, die vorige week een gevangenisstraf kreeg opgelegd, was de eerste bekende persoonlijkheid die na het ontstaan van #metoo daadwerkelijk gestraft werd. Hij bleek meer dan zestig vrouwen te hebben misbruikt.
Toch vindt het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers dat er nog niet genoeg veranderd is aan de cultuur die ten grondslag ligt aan het grensoverschrijdende gedrag van hoofdzakelijk mannen. Om die reden start zij komende zaterdag een actieweek tegen ongewenst seksueel gedrag en seksueel geweld.  “Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin we ons samen inzetten om dit tegen te gaan. Seks is namelijk alleen leuk met wederzijdse instemming,” zegt directeur Ton Coenen van Rutgers in een verklaring.
Coenen refereert aan het feit dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen en bijna een vijfde van de mannen te maken wel eens te maken hebben gehad met seksuele handelingen tegen hun wil. Dit kan zijn een ongewenste zoen, een aanraking die niet gewenst is of grovere vormen van seksueel geweld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.