Laatste update 17:27
22

Kenniscentrum Rutgers start actieweek tegen seksueel geweld

Deze maand is het een jaar geleden dat de hashtag #metoo viraal ging. Het betekende het startsein voor talloze verhalen over seksueel ongewenst gedrag. De Amerikaanse komiek Bill Cosby, die vorige week een gevangenisstraf kreeg opgelegd, was de eerste bekende persoonlijkheid die na het ontstaan van #metoo daadwerkelijk gestraft werd. Hij bleek meer dan zestig vrouwen te hebben misbruikt.

Toch vindt het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers dat er nog niet genoeg veranderd is aan de cultuur die ten grondslag ligt aan het grensoverschrijdende gedrag van hoofdzakelijk mannen. Om die reden start zij komende zaterdag een actieweek tegen ongewenst seksueel gedrag en seksueel geweld.  “Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin we ons samen inzetten om dit tegen te gaan. Seks is namelijk alleen leuk met wederzijdse instemming,” zegt directeur Ton Coenen van Rutgers in een verklaring.

Coenen refereert aan het feit dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen en bijna een vijfde van de mannen te maken wel eens te maken hebben gehad met seksuele handelingen tegen hun wil. Dit kan zijn een ongewenste zoen, een aanraking die niet gewenst is of grovere vormen van seksueel geweld.

Cc-foto: Wolfram Burner

Geef een reactie

Laatste reacties (22)