Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kerk Barneveld laat weer meer dan 30 mensen toe bij dienst

  •  
17-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
kerkbarneveld

© Nederland, Barneveld, 7 september 2014. Vanwege het mooie weer, veel gemeenteleden lopend en op de fiets. Verkeersregelaars zorgen voor een goede afwikkeling van de verkeersstromen. Ruimtegeb

“Niet alles wat formeel mag, hoeft”, zei premier Mark Rutte dinsdag toen hij tijdens zijn persconferentie inging op de mogelijkheid die kerken hebben om meer dan dertig personen toe te laten bij een dienst. Dat advies lijkt in ieder geval niet besteed aan de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum.
Volgens Omroep Gelderland biedt de kerk zondag plaats aan honderden mensen. Hoeveel mensen er precies zijn uitgenodigd voor de dienst wil woordvoerder Hans van der Velde niet zeggen. Tegenover Omroep Gelderland zegt hij dat het er minder dan vierhonderd zijn, Hart van Nederland meldt dat er maximaal 250 mensen aanwezig zullen zijn.
Dat zijn er minder dan vorige week. Toen organiseerde de kerk drie diensten, waar per keer 400 tot 450 mensen aanwezig waren. Een ander verschil met vorige week is dat kerkgangers nu het advies krijgen om bij het betreden en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.