14

Kerk deelt wapens uit om zieltjes te lokken

Vrede op aarde? Kerkdiensten met wapens blijken schot in de roos

In de Amerikaanse staat Kentucky worden kerkgangers gelokt met de kans een gratis wapen te krijgen. Dat vooruitzicht trekt meer mensen dan louter de boodschap van Jezus. Zo’n 1300 christenen kwamen vorige week af op de 25 te verdelen wapens in Paducah, een stadje met 25.000 inwoners.


Volgens de Kentucky Baptist Convention is de aanpak een schot in de roos. Het voorbije jaar werden er zo’n 50 diensten gehouden waarbij er gratis wapens onder de gelovigen werden verdeeld. De kerk koppelt zo het geloof met een politieke boodschap: de heiligverklaring van het zogeheten ‘second amendment’, de bepaling in de Amerikaanse Grondwet die stelt dat burgers het recht hebben wapens te bezitten.

De bijeenkomsten zijn geen normale kerkdiensten maar diners waarbij ook gepredikt wordt. En met een voorganger die gewapend is. Chuck McAlister is een voormalige tv-presentator, bekend van programma’s over het buitenleven. Nashville Public Radio doet verslag van wat McAlister de gelovigen voorhoudt terwijl hij zijn vuurwapen toont: “Er is geen enkele regering op deze Aarde die het recht heeft dit wapen van mij af te pakken.” Een daverend applaus barst los.

In een ander interview, zie video boven, stelt McAlister dat er een directe relatie is tussen het aantal ‘ontkerkelijkte’ mannen dat een dienst bijwoont en de hoeveelheid wapens die weggegeven worden.

De verdeling van wapens kan niet bij iedereen op goedkeuring rekenen. Andere christenen vinden dat een dergelijk evenement niet past bij de op vrede gerichte boodschap van Jezus.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)