Laatste update 20:42
6

Kerkklokken worden minder vaak geluid wegens teveel begrafenissen

De gemeente Bunschoten gaat het aantal malen dat de klok van de St. Catharinakerk/Hervormde kerk mag luiden bij begrafenissen verminderen. De overheid komt daarmee tegemoet aan klachten van omwonenden, meldt RTV Utrecht.

De bewoners zeggen dat het aantal begrafenissen is toegenomen. Het luiden van de kerkklok wordt als hinderlijk ervaren en het geluid wordt als “monotoon en indringend” omschreven. Sinds 2009 wordt de klok eerst geluid als de rouwdienst begint. Daarna wordt de klok ook geluid als de rouwstoet naar de begraafplaats gaat. Het luiden stopt pas wanneer de rouwstoet bij het graf is gearriveerd.

Vanaf 1 september mag de klok alleen nog luiden als de rouwenden naar de begraafplaats lopen.

Eind vorig jaar werd Bunschoten een van de grootste coronabrandhaarden van het land. Er zijn volgens de officiële cijfers inmiddels 39 mensen aan het virus overleden.

Geen video? Klik hier.

cc-foto: Joachim Aspenlaub Blattboldt

Hoe vaak spreek je iemand met een andere kijk op de wereld? Joop.nl, EW en Arminius willen je uitnodigen voor een wandeling of een videogesprek met iemand die over sommige zaken een andere mening heeft. Doe je mee? Beantwoord de eerste stelling hieronder. Meer lezen over De Wandeling? Klik hier. Zie je hieronder geen stelling? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)