71

Kerry: ‘Assad is een supermagneet voor terrorisme’

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry: 'Voordat Assad zijn eigen bevolking begon te vermoorden waren er geen terroristen in Syrië'

Een dag nadat John Kerry op een Vredesconferentie in het Zwitserse Montreux namens de VS al uitsprak dat Assad nooit onderdeel kan zijn van een eventuele overgangsregering, deed de minister van Buitenlandse Zaken er nog een schepje bovenop, door te benadrukken dat de heerschappij van de familie Assad in Syrië voorbij is.

In een interview met de Arabische satellietzender Al-Arabiyah, zei Kerry:

Assad moet de beslissing nemen om de toekomst van Syrië voorop te stellen. Dit is een man die oorlogsmisdaden heeft gepleegd en nog steeds denkt de rol van legitieme machthebber te kunnen claimen.

Volgens Kerry hebben de acties van Assad niet alleen meer dan 100.000 Syriërs het leven gekost, maar hebben ze de bevolking oo kwetsbaarder gemaakt voor extremisten:

Assad is de grootste magneet voor terrorisme die er maar bestaat. Hij is een eenpersoons supermagneet voor terrorisme. Voordat Assad zijn eigen bevolking begon te vermoorden waren er geen terroristen in Syrië. Het feit is dat meer en meer terroristen het land binnenstromen juist omdat Assad zijn troepen tegen onschuldige burgers blijft inzetten en opdracht blijft geven om mensen te vermoorden.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken liet woensdag tijdens de Vredesconferentie al geagiteerd weten dat Assad niet van plan is om op te stappen.

cc-foto: US Embassy Kabul

Geef een reactie

Laatste reacties (71)