Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kerstboom geweerd uit Knesset

  •  
26-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
israel_300_02.jpg
Verzoek van christelijk parlementslid bot afgewezen
Een kerstboom in het Israëlische parlement is niet gepast, heeft de voorzitter van de Knesset, Yuli Edelstein, bepaald. Het symbool van het christelijke feest zou te gevoelig liggen vanwege de herinnering aan de ernstige vervolging van joden door christenen.
De botte weigering wordt gezien als een teken van de groeiende macht van orthodoxe en nationalistische partijen. Het verzoek was ingediend door het enige christelijk parlementslid Hana Sweid. Hij zit in het parlement voor de linkse israëlisch-arabische partij Hadash die vier zetels heeft in de 120 leden tellende Knesset.
9131327833_7c22fbd833_m
Sweid kreeg te horen dat hij beter een kerstboom kon optuigen in zijn eigen fractieruimte. Het parlementslid had om de boom gevraagd als symbool voor de pluriformiteit van de joodse staat die ook christelijke en en islamitische burgers kent. Hij wilde er ook een vreedzaam protest mee afgeven tegen het toenemend vandalisme van orthodoxe joden tegen christelijke kerken en Palestijnse bezittingen. 
cc-foto: fabcom

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.