Laatste update 05 januari 2016, 09:36
13

Kerstkilo’s? Wat dacht je van binge-kilo’s!

Hoe urenlang tv-kijken invloed heeft op ons dieet

‘Binge watchen’, ofwel het uren achter elkaar kijken naar een serie is populair. Met de komst van Netflix zijn bovendien gehele seizoenen in één klap beschikbaar, wat de verleiding om ‘even’ een seizoen Homeland te kijken aantrekkelijk maakt. Vooral in de donkere maanden is er niets lekkerders dan met een dekentje voor de buis te hangen. Maar voordat je in de nieuwe Netflix-documentairereeks ‘Making a Murderer’ (aanrader!) duikt, let wel op wat je eet. In de Verenigde Staten hebben onderzoekers de relatie tussen binge watchen en overgewicht blootgelegd.


Netflix Appropriation from Cameron Kinchen on Vimeo.

De conclusie is weliswaar niet geheel verrassend, maar zet je desalniettemin aan het denken: wie vaak en lang voor de buis hangt heeft een grotere kans om aan te komen of zelfs een overgewicht te krijgen.

De onderzoekers onderstrepen dat tv-kijken vaak slechts één van de factoren is:

“Tv-kijken kan ook slecht dieetgedrag als gevolg hebben doordat de kijken frequent wordt blootgesteld aan voedsel- en drankmarketing van ongezonde producten, maar ook doordat er meer momenten zijn voor ongezonde tussendoortjes, en doordat het de slaap kan verstoren.”

NPR: Netflix And Chew: How Binge Watching Affects Our Eating Habits

Geef een reactie

Laatste reacties (13)