Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kerstkilo’s? Wat dacht je van binge-kilo’s!

  •  
02-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
binge300.jpg
Hoe urenlang tv-kijken invloed heeft op ons dieet
‘Binge watchen’, ofwel het uren achter elkaar kijken naar een serie is populair. Met de komst van Netflix zijn bovendien gehele seizoenen in één klap beschikbaar, wat de verleiding om ‘even’ een seizoen Homeland te kijken aantrekkelijk maakt. Vooral in de donkere maanden is er niets lekkerders dan met een dekentje voor de buis te hangen. Maar voordat je in de nieuwe Netflix-documentairereeks ‘Making a Murderer’ (aanrader!) duikt, let wel op wat je eet. In de Verenigde Staten hebben onderzoekers de relatie tussen binge watchen en overgewicht blootgelegd.
De conclusie is weliswaar niet geheel verrassend, maar zet je desalniettemin aan het denken: wie vaak en lang voor de buis hangt heeft een grotere kans om aan te komen of zelfs een overgewicht te krijgen.
De onderzoekers onderstrepen dat tv-kijken vaak slechts één van de factoren is:
“Tv-kijken kan ook slecht dieetgedrag als gevolg hebben doordat de kijken frequent wordt blootgesteld aan voedsel- en drankmarketing van ongezonde producten, maar ook doordat er meer momenten zijn voor ongezonde tussendoortjes, en doordat het de slaap kan verstoren.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.