Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kersverse ProRail-directeur wekt nu al woede politiek

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
prorail_300.jpg
Gout negeert rode seinen in interview met NRC
De Tweede Kamer wil dinsdag uitleg van de minister over opmerkelijke uitspraken van de nieuwe directeur van spoorbeheerder ProRail Marion Gout. Zij stelde onder meer dat de reiziger bij haar niet op de eerste plaats komt.
In een interview met NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag zegt de van Defensie afkomstige Marion Gout over de problemen op het spoor onder meer:
“Ik kan geen ijzer met handen breken. Ik kan niet ineens van niveau brons naar niveau goud gaan. Je moet gewoon de tijd nemen.”
Ook verklapte de directeur die vandaag haar eerste werkdag heeft dat haar eerste prioriteit niet bij de reizigers ligt, maar bij de eigen werknemers en directe klanten, waaronder de NS. Die houding wekte de voorbije maanden juist de toorn van Den Haag. Parlementsleden willen dat Gout juist wel ‘ijzer met handen breekt’, dat zou een van de eisen zijn geweest bij de sollicitatieprocedure.
foto: ministerie van defensie

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.