Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Keuzevrijheid wordt luxe in de zorg

  •  
26-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
ANP-EdithSchippers300_03.jpg
Wie wil worden behandeld in ziekenhuis zonder contract met verzekeraar, moet zelf de rekening betalen
Wie behandeld wil worden in een ziekenhuis waar de verzekeringsmaatschappij geen contract mee heeft, moet straks, geheel of gedeeltelijk, de rekening zelf betalen. Dat staat in een brief die minister Schippers van Volksgezondheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. Om dat voor elkaar te krijgen wil ze de zorgverzekeringswet veranderen.
Schippers: “De keuzevrijheid blijft overeind. Je kunt zelf kiezen welke verzekeringsvorm je neemt, de goedkopere of de duurdere. Bovendien kan je kiezen tussen verschillende zorgverzekeraars met verschillende zorgaanbieders.
Schippers zal zorgverzekeraars wel verplichten om cliënten vóór het afsluiten van de verzekering duidelijk te maken met welke zorgaanbieders contracten zijn afgesloten. Zit het favoriete ziekenhuis daar niet bij, dan kan de cliënt in zee gaan met een verzekeraar die met dat ziekenhuis wel een contract heeft.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.