Laatste update 22:33
19

Kevin Spacey beschuldigd van aanranding 14-jarige acteur

Acteur Kevin Spacey, hoofdrolspeler in onder meer de tv-serie House of Cards, wordt ervan beschuldigd in 1986 de toen 14-jarige acteur Anthony Rapp te hebben aangerand. Dat heeft Rapp gezegd in een interview met BuzzFeed. Spacey zegt zich niets van het voorval te herinneren.

In het interview met BuzzFeed zegt Rapp dat hij door de destijds 26-jarige Spacey werd uitgenodigd op een feestje bij hem thuis. De 14-jarige Broadway-acteur verveelde zich die avond en besloot in een slaapkamer tv te gaan kijken. Aan het eind van de avond, nadat alle gasten waren vertrokken, zou Spacey Rapp op bed hebben getild en ‘met seksuele bedoelingen’ bovenop hem zijn geklommen. Daarbij zou Spacey de nodige kracht hebben gebruikt, maar Rapp wist uiteindelijk te ontsnappen.

Rapp, tegenwoordig acteur in de nieuwe Star Trek-serie Discovery, zegt nu met zijn verhaal naar buiten te komen omdat de #MeToo-discussie hem daar de moed voor heeft gegeven. Volgens Rapp gaat het hem er niet alleen om Spacey ter verantwoording te roepen, maar wil hij ook een inkijkje geven in het gedrag waar daders mee wegkomen omdat slachtoffers zich niet uitspreken.

Kevin Spacey heeft naar aanleiding van de beschuldiging een verklaring geplaatst op Twitter. Daarin schrijft hij: ‘Ik ben meer dan geschrokken van dit verhaal. Ik kan me de ontmoeting eerlijk gezegd niet herinneren, dat moet meer dan 30 jaar geleden zijn. Maar als ik me echt zo heb gedragen als hij omschrijft, dan moet ik mijn excuses aan hem aanbieden voor iets wat enorm dronkemansgedrag was. Het spijt me dat hij de gevoelens die hij beschrijft al die jaren met zich heeft meegesleept.’

Direct na de verontschuldigingen vertelt Spacey direct dat hij de afgelopen jaren intiem is geweest met zowel mannen als vrouwen, maar dat hij er momenteel voor kiest als homoseksuele man te leven. Het en passant uit de kast komen van Spacey wordt door velen echter gezien als een manier om de aandacht af te leiden van de aanranding. Een afleidingsmanoeuvre die zijn personage Frank Underwood in House of Cards niet zou misstaan.

Update 21.00 uur:
Netflix heeft na het uitkomen van de beschuldiging tegen Spacey aangekondigd dat de hitserie House of Cards niet verlengd zal worden. Hoewel er al langer geruchten de ronde deden dat het zesde seizoen, dat nu wordt opgenomen, het laatste zou zijn, kregen cast en crewleden dat nieuws vanmorgen pas te horen. Spacey is naast de hoodrolspeler ook executive producer. Onderstaand gezamenlijk statement van Netflix en Media Rights Capital werd vandaag naar buiten gebracht:

Media Rights Capital en Netflix zijn erg geschokt door het nieuws over Kevin Spacey. Leidinggevenden van beide bedrijven zijn vanmiddag in Baltimore samengekomen met onze cast en crew, om er zeker van te zijn dat zij zich veilig en gesteund voelen. Kevin Spacey is momenteel niet aan het werk op de set.

Bron: NOS / cc-foto: Paul Hudson

Geef een reactie

Laatste reacties (19)