Laatste update 11:03
9

Kijk hier naar de historische speech van Obama op Cuba

President Barack Obama spreekt in een historische speech het Cubaanse volk toe. Het is door de hectiek van dinsdag niet aan bod gekomen maar daarom niet minder belangrijk. Het is namelijk  voor het eerst in 88 jaar dat een Amerikaanse president het land bezoekt. Aan het begin van zijn toespraak reageert Obama op de aanslagen in België en spreekt hij woorden van solidariteit en steun uit.

In zijn speech haalt de Amerikaanse president de gedeelde slavernijgeschiedenis aan, de culturele overeenkomsten én de verschillen. Ook uit hij subtiele kritiek op het educatiesysteem en de vrije uitwisseling van informatie op het internet, wat in Cuba nog beperkt wordt.

Obama krijgt vooral vanuit het republikeinse senaat kritiek op de poging om de koude oorlog van vijftig jaar tussen Amerika en Cuba te beëindigen. Door de versoepeling van de handelsbetrekkingen kunnen Amerikaanse bedrijven meer investeren in het communistisch land en de economie een boost geven. Het handelsembargo wordt niet volledig opgeheven omdat er nog te veel onenigheid is over mensenrechtenkwesties.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)