Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote drukte op intensive cares, maar kabinet gaat versoepelen

  •  
20-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Demissionair premier Mark Rutte noemt de versoepelingen vanaf woensdag 28 april ‘spannend’. “Er is niet ongelooflijk veel veranderd, maar wel net genoeg”, motiveert hij het nieuwe beleid. “We zijn langzaam op een plateau aangekomen op de IC’s.”
Rutte sprak van “optimistische vooruitzichten”. Er liggen nog altijd meer dan 800 coronapatiënten op de intensive cares. Het Outbreak Management Team (OMT) wilde om die reden wachten met versoepelingen.
Volgens Rutte is er geen sprake van een gok. Hij wees op de stabilisatie van de ziekenhuisopnames, maar waarschuwde ook. “We kunnen ons heel weinig tegenvallers permitteren, omdat het in de zorg nog altijd alle hens aan dek is.”
De avondklok wordt op 28 april opgeheven. Mensen mogen vanaf die dag maximaal twee personen per dag thuis ontvangen. Ook kunnen de terrassen onder voorwaarden weer open van 12:00 tot 18:00 uur. Het is vanaf 28 april niet langer nodig om een afspraak te maken om te winkelen.
Hugo de Jonge kondigde tijdens de persconferentie aan dat Nederland woensdag gaat prikken met het Janssen-vaccin. “Het EMA heeft goed gekeken en stelt dat de het aantal gemelde gevallen van de bijwerkingen extreem laag is.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.