Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderboek: 'borsten bestaan om vrouwen aantrekkelijk te maken'

  •  
31-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
878 keer bekeken
  •  
usborne-publishing-girls-breasts-puberty-sexism
Een kinderboek heeft een heftige ruzie over seksisme veroorzaakt. Het boek, dat zich als handleiding voor de pubertijd richt op jongens, zegt dat borsten bestaan ‘om het meisje er volwassen en aantrekkelijk uit te laten zien.’
De kritiek op het boek is dat het met dit fragment, is dat het een gevaarlijk denkbeeld propageert dat vrouwenlichamen alleen maar bestaan als decoratie, of als seksobject voor mannen. Alsof het doel, en daarmee het nut van een vrouwenlichaam zou zijn om mannen te plezieren.
Een van de critici was schrijver Simon Ragoonanan, die op zijn blog Man vs. Pink strijdt tegen de stereotyperingen die jongens en meisjes dagelijks voorgeschoteld krijgen. Hij schreef op zijn Facebookpagina: ‘Aantrekkelijkheid is geen “doel” van borsten. Het enige “doel” is de productie van melk.”
21083027-1582331401841284-4543227941246067631-o
De kritiek op het boek is ook stevig op de pagina van het boek op Amazon, waar een stortvloed negatieve beoordelingen zijn achtergelaten:
‘Compleet stuitend dat dit boek lang de eindredacteur is gekomen! Seksistische opmerkingen over de borsten van meisjes, niet te geloven. Laat je jonge zoons niet in de buurt van deze nonsens’ schreef een gebruiker.
‘Achterhaalde seksistische rotzooi!’ schreef een ander. ‘Doe je zoons een plezier en kies iets anders uit.’
De uitgever van het boek, Usborne, heeft zijn excuses aangeboden voor de formulering in het boek en zegt de inhoud aan te zullen passen voor toekomstige uitgaven.

Meer over:

seksisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.