17

‘Kinderdagverblijf sluit peuters op’

Update: Leidsters op non-actief geplaatst ... Video van huilende kinderen in Amsterdam maakt golf van verontwaardiging los

Een ruim 8 minuten durende video waarop te zien is hoe huilende kinderen zijn opgesloten op de binnenplaats van een kinderdagverblijf zonder dat iemand zich om hen bekommert, leidt op Facebook tot een stroom aan boze reacties.

Een buurvrouw van kinderdagverblijf Flamingo Regenboog Noord in Amsterdam-Noord heeft de video online gezet. Volgens haar is het niet voor het eerst dat kinderen zonder begeleiding op de binnenplaats worden opgesloten. 

Tijdens het filmen is een familielid gaan kijken, waar de begeleidsters zijn.. ZIJ trof de begeleidsters binnen aan ( lekker spelletjes spelen op hun mobiel) terwijl deze kindjes buiten aan het krijsen zijn en smekend om naar binnen te gaan.. Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ze begeleidster niet in beeld durft te komen!

De vrouw roept op de clip te delen. Binnen enkele uren is daar 15.000 keer gehoor aan gegeven. 

Update 12:00

De Regenboog-groep zegt in een persbericht geschrokken te zijn van de praktijken:

Wij zijn heel erg geschrokken van het gepubliceerde filmpje op facebook. In de loop van vandaag zal er gesproken worden met de betreffende kinderleidsters en leidinggevende om te achterhalen hoe precies de situatie is geweest. Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel. De betreffende medewerkers zijn intussen op non- actief gezet en de nodige maatregelen zullen worden genomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)