2

‘Kinderen gebruiken als moordmachines moet stoppen’

VIDEO: Marco Borsato wil kindsoldatenproblematiek op de agenda houden

Marco Borsato maakte na zijn hoofdrol in de film Wit Licht een documentaire over kindsoldaten. Daarvoor sprak hij met de ‘echte Abu’s’ van de wereld, kinderen die noodgedwongen worden ingezet als moordwapens van guerrillastrijders.

Abu is een kindsoldaat uit de film Wit Licht waarin zanger Marco Borsato zijn debuut als acteur maakte. Na deze film zocht Borsato de verdieping op om de achtergronden van kindsoldaten beter te belichten.

Dat vond ik ontzettend heftig”, zei hij maandag in Uitgesproken Vara. “Ik vroeg aan een jongetje hoeveel mensen hij had vermoord. Toen antwoordde hij ‘many, many, many sir’, uiteindelijk bleek het om zo’n twintig tot dertig moorden te gaan.

Borsato wil met Wit Licht en zijn documentaire aandacht blijven vragen voor de kindsoldatenproblematiek. “Landen moeten het recht van het kind rectificeren.” Wit Licht trok in Nederland in 2008, 300.000 mensen naar de bioscoop en de Engelse versie werd door de jury van het Montreal Black Film Festival bekroond tot beste lange speelfilm.

Wit Licht wordt aanstaande dinsdagavond om 22.00 uur door de Vara op NL3.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)