Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kinderen seksueel actiever dan ouders denken

  •  
22-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
638 keer bekeken
  •  
doktertjespelen
Onderzoek wijst uit: ouders onderschatten hoe ver kinderen zijn op seksgebied ... Nog steeds te weinig en te laat met kinderen gepraat over seks
Het blijft een bijzonder gegeven dat veel ouders, die zelf toch ook ooit kinderen met geheimen moeten zijn geweest, onderschatten hoe seksueel actief hun kinderen zijn. Ouderschapsblad J/M vroeg 600 ouders wat zij dachten dat hun kinderen zoal uitspookten, voor de groep 12-plussers zijn de resultaten vergeleken met onderzoeksgegevens van de Rutgers WPF/Soa Aids Nederland. Hieruit bleek dat kinderen vaak veel verder waren dan ouders dachten.
Op vrijwel elk onderdeel zijn kinderen gemiddeld seksueel actiever dan hun ouders denken, met uitzondering van het bekijken van internetporno en seksblaadjes. Op dat gebied zijn kinderen juist veel minder actief dan ouders denken te weten. 
Volgens J/M is er ook veel verschil in hoe en of ouders met hun kinderen over seks praten. Bovendien gebeurt dit nauwelijks met kinderen onder de tien jaar:
grafiekkinderseks
Een gemiste kans, want het is makkelijker om met een jong kind hierover te praten dan met een (bijna) puber.
J/M noteerde ook nog deze opvallende resultaten:
– 74% van de ouders voelt zich ongemakkelijk als kleuters naakt doktertje spelen of in het openbaar hun geslachtsdelen betasten – 76% van de ouders vindt dat kinderen van nu veel te jong met seks bezig zijn – 34% van de ouders zwijgt het onderwerp homoseksualiteit volledig dood – 33% van de vaders vindt het (helemaal) niet oké als zijn kind (vooral zonen) homoseksueel blijkt te zijn 
cc-foto: marcialc

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.