5

Kinderen verhandeld en opgeleid tot zendeling

Nederlandse stichting financiert dubieus tehuis

Tientallen kinderen uit Nepal, Tibet, Bhutan, India en Burma zijin verhandeld om in kindertehuizen te worden opgeleid tot christelijke zendelingen. Dat blijkt uit onderzoek van Trouw.

Trouw onderzocht het verhaal van de Nepalese ‘Humla-meisjes’, afkomstig uit het afgelegen Humla-district in het Himalayagebergte. Hun ouders gaven ze aan een mensensmokkelaar, omdat ze bang waren dat de meisjes later geronseld zouden worden door maoïstische rebellen.

De smokkelaar was een bekende Nepalese politicus. De ouders dachten dat de kinderen een opleiding zouden krijgen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. In werkelijkheid gingen ze naar India, waar ze opgroeiden in een tehuis gerund door de onlangs overleden Indiase evangelist ‘Dr. P.P. Job’.
Voor de ‘dochters van christelijke martelaren’ zocht het kindertehuis donateurs. De Nederlandse Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC), een orthodox-protestantse organisatie, is een van de geldschieters.

De meisjes zijn inmiddels uit het tehuis gered en in sommige gevallen herenigd met de ouders. De Nederlandse stichting ziet nog steeds geen kwaad in wat er met de meisjes gebeurd is en ondersteunt hen nog financieel, vooral in de hoop om ook de ouders te bekeren.

Trouw: Verhandelde ‘weeskinderen’ opgeleid tot zendeling

Foto-cc: The Great Himalaya Trail / July in Ireland

Geef een reactie

Laatste reacties (5)