Laatste update 09 december 2017, 17:07
10

Kinderen vragen in video om nieuwe school, de oude is koud en smerig

De kinderen van basisschool Prins Willem Alexander in Ermelo vragen in een videoclip de gemeente om een nieuw schoolgebouw. Het huidige gebouw is oud en smerig en met de kou buiten wordt het in pand niet warmer dan 16 graden. De kinderen krijgen daarom noodgedwongen les met hun jas aan. Al in 2015 is een nieuw schoolgebouw toegezegd, maar dat staat er nog altijd niet.

Omroep Gelderland meldt dat er sinds 2015 al verschillende plannen zijn gemaakt door een architect, maar dat de gemeente al 2,5 jaar lang alle plannen afkeurt. Sterker nog, de plannen halen de gemeenteraad niet eens. Ondertussen is het niet alleen koud in het schoolgebouw, er zijn ook lekkages en er zit schimmel in het pand. Volgens directrice Christie van Seventer heeft het gebrekkige gebouw de school al leerlingen gekost en zullen er nog meer weggaan als de gemeente niet gauw met een nieuw pand op de proppen komt.

De verantwoordelijke wethouder Laurens Klappe is het ondertussen eens met de school en vindt dat er zo snel mogelijk een nieuw gebouw moet komen. Maandag gaan de school en de gemeente opnieuw met elkaar om de tafel. Klappe zegt te hopen er dan eindelijk uit te komen: ‘In 2018 moet de schep in de grond’.

Beeld: Google Maps

Geef een reactie

Laatste reacties (10)